home » over pauline

over pauline 

wie ben ik?

Meer lezen over hoe ik werd wie ik nu ben, of je bij mij op de goede plek bent? Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

over mijn opleiding

Inmiddels ben ik een zeer ervaren gecertificeerd family mediator (MfN), notarieel jurist, KIES-coach, docent mediation en recht en auteur op mijn vakgebied. Als voormalig kandidaat-notaris ken ik de wet en de juridische (on)mogelijkheden.

over mijn eigen family life

Wat ook handig is om te weten: ik ben getrouwd met een man die mij zijn hand én een stiefdochter heeft gegeven, moeder in een levendig gezin van drie dochters, moeder van een dochtertje dat is overleden aan het einde van de zwangerschap, dochter, zus, schoondochter, ... Ik ken dus ook vanuit eigen ervaring de mooie en moeilijke momenten in mijn eigen leven en relaties.

boeken en artikelen

Verschillende boeken heb ik geschreven, zoals Mijn man heeft een kind (voor stiefmoeders, maar vaders en grootouders lezen ook mee). Op dit moment ben ik bezig met een boek voor vaders met een samengesteld gezin. Meer informatie over mijn boeken lees je hier.

Ik word vaak gevraagd om te spreken of te schrijven over nalatenschapsmediation, familieproblemen samengestelde gezinnen, stiefouderschap, ouderschap: over de praktische onderwerpen en de juridische regels. Zowel (juridische) vakbladen en congressen als kranten en tijdschriften zoals Financieel Dagblad, Nederlands Dagblad, Libelle, Eva en Elisabeth Magazine weten mij te vinden voor een interview of advies.

Daarnaast schrijf ik ook over mijn andere passie: koken, vegetarisch en lekker! In mijn boek Vegamama, feel good food voor family & friends vind je de heerlijkste (en makkelijkste) recepten.

docent/opleider/spreker

Naast mijn werk in mijn praktijk werk ik als docent HBO recht en mediation, geef ik opleidingen Mediation op academisch niveau, ben ik o.a. opleider aan de opleiding Jeugdrecht voor advocaten en ben ik als opleidingsmanager werkzaam in ons familiebedrijf Schonewille & Schonewille Academy Legal Mediation. Lesgeven vind ik superleuk! Kennis overdragen, empoweren, met enthousiasme veel vertellen uit de praktijk, dat is aan mij wel besteed.

christelijk geloof

In mijn praktijk is iedereen welkom. Vanuit mijn christelijke identiteit ben ik bekend met het gedachtegoed en de geloofsbeleving in de protestants christelijke, evangelische, reformatorische en Anglicaanse kerk. Bij het maken van een ouderschapsplan, in het opvoeden na scheiding, in samengestelde gezinnen of familieproblemen kan het geloof een rol spelen en aan de orde komen. 

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer