home » wie ben ik

wie ben ik?

Ik ben geboren in Salland, opgegroeid op een boerderij op de Veluwe als oudste van een gezin van vier kinderen. Tijdens mijn kindertijd was ik dol op tekenen en verhalen schrijven, ondergrondse hutten maken, piano spelen, lezen, koken, schapen verzorgen en met mijn vader mee naar de keuring gaan (we hadden 150 Texelse stamboekschapen) en in mijn eentje in het bos zitten. Eigenlijk vind ik dat nog steeds allemaal leuk, vandaar dat je ziet dat ik naast mijn werk als mediator ook andere boeken schrijf. Over koken bijvoorbeeld.

Het VWO-diploma heb ik behaald met een nipte 5 voor wiskunde en alle talen hoger dan een 8. Boeken lezen, talen leren en literatuurgeschiedenis vond ik fantastisch. In Utrecht heb ik Notarieel recht gestudeerd. Ik koos bewust voor deze studie: ik wilde de boeken in, onderzoeken en uitpluizen en tegelijkertijd een vak leren waarin ik mensen vérder zou kunnen helpen om belangrijke momenten in hun leven. Dat is dus gelukt :-).

Ondernemend, onderzoekend en nieuwsgierig naar de wijde wereld ben ik altijd geweest. Toen ik 17 was heb ik een zomer lang in een hotel in het Lake District gewerkt, als kamermeisje en in de bediening. Na mijn afstuderen heb ik een half jaar op een berg in Zuid- Frankrijk gewoond waar ik antieke meubels restaureerde, kind-aan-huis was bij de brocantes in de wijde regio, op wilde zwijnen joeg en boodschappen deed voor mijn bejaarde Franse buurvrouw. En heerlijk leerde koken. Na een jaar notarieel werk besloot ik tóch die wereldreis te maken. Met een huisgenootje vertrok ik naar Zuid-Amerika, waar ik in Ecuador een poos Engelse les gaf aan kindertjes van 6 jaar die daar niets van snapten. Er was geen studiemateriaal, dus ik maakte zelf puzzels, tekeningen en liedjes en daarmee kwamen we een heel eind. Twee keer malaria, een bruidsmeisjesrol, vele ontmoetingen, busreizen en zes maanden later, had ik Ecuador, Colombia, Peru, de Galapagoseilanden en de  jungle enigszins doorkruist en was het tijd om naar Nederland te gaan en het grote-mensen-leven op te gaan pakken. Daar had ik ook echt zin in!

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer