home » over pauline
Over Pauline Schonewille-van Diest

over mij

Ik ben ervaren gecertificeerd family mediator (MfN), notarieel jurist, KIES-coach, docent mediation en recht en auteur op mijn vakgebied. Als voormalig kandidaat-notaris ken ik de wet en de juridische (on)mogelijkheden.

Mijn cliënten typeren mijn aanpak als persoonlijk, praktisch en professioneel. Zij komen graag even terug als er iets aan de hand is.

Het klinkt misschien gek omdat mensen bij mij komen als ze problemen hebben of voorzien, maar ik ben dol op mijn werk:

  • om orde te scheppen in de chaos die er soms is in gevoelens, praktische vragen en juridische grenzen
  • om mensen verder te helpen en weer vertrouwen te laten krijgen in zichzelf, de ander en de toekomst (al is het maar een beetje)
  • om boven water te krijgen waar het nu écht om gaat ("de onderstroom")
  • om te zorgen dat afspraken goed op papier komen te staan 

omdat je wel verder moet samen, of verder wilt, maar soms zo vast zit en niet weet aan welk draadje je moet trekken om de boel te ontrafelen.

kennis delen

Ik word vaak gevraagd om te spreken of te schrijven over nalatenschapsmediation, familieproblemen samengestelde gezinnen, stiefouderschap, ouderschap: over de praktische onderwerpen en de juridische regels. Zowel (juridische) vakbladen en congressen als kranten en tijdschriften zoals Financieel Dagblad, Nederlands Dagblad, Libelle, Eva en Elisabeth Magazine weten mij te vinden voor een interview of advies.

docent/opleider

Naast mijn werk in mijn praktijk werk ik als docent HBO recht en mediation, geef ik opleidingen Mediation op academisch niveau, ben ik o.a. opleider aan de opleiding Jeugdrecht voor advocaten en ben ik als opleidingsmanager werkzaam in ons familiebedrijf Schonewille & Schonewille Academy Legal Mediation.

christelijk geloof

In mijn praktijk is iedereen welkom. Vanuit mijn christelijke identiteit ben ik bekend met het gedachtegoed en de geloofsbeleving in de protestants christelijke, evangelische, reformatorische en Anglicaanse kerk. Bij het maken van een ouderschapsplan, in het opvoeden na scheiding, in samengestelde gezinnen of familieproblemen kan het geloof een rol spelen en aan de orde komen. 

boeken

Verschillende boeken heb ik geschreven, zoals Mijn man heeft een kind (voor stiefmoeders, maar vaders en grootouders lezen ook mee). Op dit moment ben ik bezig met een boek voor vaders met een samengesteld gezin én met een brievenboek voor stiefmoeders.

ik kijk nergens van op

Tot slot, misschien fijn om te weten: ik ben een zeer ervaren family mediator en kijk nergens van óp. Ik kijk wel met jullie méé. Mijn blik is kritisch en analytisch, maar ook betrokken, empathisch en opbouwend: toekomst gericht. Op zoek naar verbinding en betere tijden, als het gaat om familie en zaken. Of ouderschap en financiën. Of relatie en erfrecht.

Want dat is mijn missie én mijn expertise, en dat zet ik van harte voor jou en de jouwen in.

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer