home » familieproblemen
De familieband kan soms voor ingewikkelde kronkels en knopen zorgen.

Leestips

De Liefdesladder - E.-M. van den Eerenbeemt

Wie krijgt de gouden armband van moeder - E.-M. van den Eerenbeemt 

Wie erft de naaktkat? - L. van der Geld

Het zwijgen van Maria Zachea - J. Koelemeijer

Voorkom ruzie bij de kist - B. Schols

Waar lopen (stief)ouders die hun testament willen aanpassen aan hun nieuwe gezinssituatie tegen aan? 

Auteur: Pauline Schonewille

Het samengestelde gezin en de nalatenschap, hoofdstuk 3 (Erfenisvakdag Cahiers, nr. 3) - Prof. dr. Gr. van der Burght & F. Schonewille (red.)

 

familieproblemen

U bent bij mij aan het goede adres om toch te proberen die familieruzie of radiostilte te doorbreken.

We gaan niet direct met zijn allen om tafel, dat heeft u vast zelf al geprobeerd en dat heeft niet gewerkt.

Wat werkt wel? Als ervaren family mediator zorg ik ervoor dat alle betrokkenen hun verhaal kunnen doen en zich gehoord voelen. In een individueel gesprek bekijken we ook wat er nodig is om wel weer samen in gesprek te gaan of elkaar te willen ontmoeten.

Zo begeleid ik u samen in het proces om eerst boven water te krijgen wat er nu precies speelt, en daarna om een manier te vinden waarop jullie het contact weer kunnen opbouwen of een manier vinden om met elkaar om te gaan - bijvoorbeeld in het belang van de kleinkinderen. 

Dit soort mediations vinden vaak plaats in mijn praktijk. Garanties kan ik u niet geven, maar mijn ervaring is dat mediation een heel goede manier is om elkaar toch weer te bereiken of terug te vinden. Ik begeleid ouders en kinderen, in alle leeftijden: van pubers tot middelbare leeftijd tot hoogbejaard.

Als onze gesprekken niet het gewenste resultaat hebben, als ik merk dat mediation niet het goede middel lijkt te zijn of als ik denk dat u andere begeleiding of hulp nodig hebt, zal ik dat zeggen.

We overleggen dan samen wat de beste volgende stap is. Soms vinden mensen het prettig om toch nog één of meer gesprekken onder mijn begeleiding te voeren. In andere gevallen wordt het mediationtraject beëindigd. Een goede afronding houdt ook in dat u samen afspreekt of en hoe u verder gaat, of er contact is en zo ja, op welke manier. Het is belangrijk dat u (en de andere betrokkenen) na afloop van de mediationprocessen weet waar u aan toe bent.

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer