home » samengesteld gezin » juridisch traject

juridisch traject

doel: voorbereiden samenlevingscontract/huwelijkse voorwaarden en testamenten

Hebben jullie het relationele gedeelte afgesloten met een stiefouderschapsplan op maat?

Nu je toch bezig bent, is dit ook een mooi moment om je relatie juridisch en financieel te bespreken en de zaken goed te regelen. Denk aan pensioen, het betalen van de huishoudkosten en de gezamenlijke vakanties. Maar wat als jullie uit elkaar gaan: wie mag er dan in het huis blijven wonen? Je kunt daar al afspraken over maken. Als kandidaat-notaris begeleid ik jullie graag in gewone mensentaal naar de manier die voor jullie het beste voelt, binnen de wettelijke kaders.

Het doel van deze gesprekken is om helder te krijgen wat jullie willen/moeten vastleggen in een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden én testamenten, om ook rust te creëren op het onderwerp "stel dat er wat gebeurt", of dat nu overlijden of uit elkaar gaan is.

Ik werk nauw samen met diverse notarissen door het hele land die ik persoonlijk ken én die zelf goed thuis zijn in de dynamiek van samengestelde gezinnen. Maar ook je eigen notaris kan deze afspraken vertalen in een goede notariële akte. In overleg is bijna alles mogelijk.

wat doen we?

  • in overleg één of meer gesprekken, individueel en/of gezamenlijk
  • opstellen van een wensenlijst
  • afsluiting: overdracht aan notaris voor juridische afwikkeling.

de kosten

  • € 125 exclusief BTW per uur.
  • Hier komen de notariskosten nog bij, deze worden door de notaris zelf in rekening gebracht.

aanmelden of meer informatie opvragen?

Bel of mail gerust voor een afspraak of voor meer informatie. 

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer