home » samengesteld gezin » (eerste) adviesgesprek

(eerste) adviesgesprek

 

Soms krijg ik een mailtje of telefoontje, met de vraag:

Beste Pauline, is het mogelijk een afspraak te maken voor Myrthe en mij samen?  We lopen tegen een aantal dingen aan in de weken dat mijn zoon Bram bij ons is, waar we samen niet zo goed een oplossing voor weten te vinden, zoals:
 
- is het voor mijn zoon goed dat Myrthe hem soms ook naar bed brengt, zodat hij ziet dat Myrthe nu bij mij hoort?
 
- hoe zorgen we ervoor dat het in een "Bram-week" gezellig is? We zijn nu allemaal zo hard aan het werk om het gezellig te maken, dat het juist een heel gespannen en onnatuurlijke situatie wordt .
 
- in een "Bram-weekend" lopen de spanningen tussen Myrthe en mij hoog op. Ik zie dat ze ergens last van heeft, maar ik snap niet waarvan. Zij gaat naar boven om mij niet lastig te vallen. Hoe kunnen we toch dicht bij elkaar blijven bereiken in zo'n weekend?
 
Kunnen we deze week nog komen voor een afspraak? 
 
Met vriendelijke groet, ...
 

Natuurlijk kan dat. Soms is één "los" gesprek al genoeg om te zien waar de schoen wringt of om handvatten te krijgen om anders om te gaan met een bepaalde lastige situatie.

Een kort adviesgesprek is ook een goede manier om te kijken of jullie bij mij op de goede plek zijn, om een wat langer traject in te gaan. 

Zo'n gesprek is meestal op korte termijn in te plannen en duurt een uur.

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer