home » over pauline

Ik ben zelf ervaren (meer dan twintig jaar!) stiefmoeder, getrouwd en moeder van drie dochters. Mijn missie is om mensen met een samengesteld gezin een luisterend oor te bieden, te helpen om met elkaar te communiceren, elkaar te leren begrijpen, mee te denken, voor te lichten en praktisch advies te geven.

persoonlijk, praktisch en professioneel

Mijn cliënten typeren mijn aanpak als persoonlijk, praktisch en professioneel. Zij komen graag even terug als er iets aan de hand is.

werken met hoofd en hart 

Als voormalig kandidaat-notaris ken ik de wet en de juridische (on)mogelijkheden. Bovendien neem ik een hoop praktijkervaring uit het notariaat, uit mijn mediationpraktijk en mijn eigen jarenlange ervaring als moeder en stiefmoeder mee. 

Ik ben gecertificeerd family mediator, notarieel jurist, KIES-coach, docent mediation en recht en auteur op mijn vakgebied.

kennis delen

Ik word vaak gevraagd om te spreken of te schrijven over samengestelde gezinnen, stiefouderschap, ouderschap: over de praktische onderwerpen en de juridische regels. Zowel (juridische) vakbladen en congressen als kranten en tijdschriften zoals Financieel Dagblad, Nederlands Dagblad, Libelle, Eva en Elisabeth Magazine weten mij te vinden voor een interview of advies.

christelijk geloof

In mijn praktijk is iedereen welkom. Vanuit mijn christelijke identiteit ben ik bekend met het gedachtegoed en geloofsbeleving in de protestants christelijke, evangelische, reformatorische en Anglicaanse kerk. Bij het maken van een ouderschapsplan, in het opvoeden na scheiding, in samengestelde gezinnen of familieproblemen kan het geloof een rol spelen en aan de orde komen. 

boeken

Verschillende boeken heb ik geschreven, zoals Mijn man heeft een kind (voor stiefmoeders, maar vaders en grootouders lezen ook mee). Op dit moment ben ik bezig met een boek voor vaders met een samengesteld gezin én met een brievenboek voor stiefmoeders - op verzoek van een uitgeverij.

ik kijk nergens van op

Tot slot, misschien fijn om te weten: ik ben een zeer ervaren family mediator en kijk nergens van óp. Ik kijk wel met jullie méé. Mijn blik is kritisch en analytisch, maar ook betrokken, empathisch en opbouwend: toekomst gericht. Op zoek naar verbinding en betere tijden, als het gaat om familie en zaken. Of ouderschap en financiën. Of relatie en erfrecht.

Want dat is mijn missie én mijn expertise, en dat zet ik van harte voor jou en de jouwen in.

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer