home » over de praktijk » over mij

over pauline schonewille

Pauline Schonewille is getrouwd, moeder én stiefmoeder. Zij is afgestudeerd notarieel jurist en werkt als mediator in familie-aangelegenheden, zoals trouwen, scheiden en overlijden.

"Op het moment dat mijn partner en ik een samengesteld gezin gingen vormen, kon ik niet bevroeden wat een scheiding en het stiefouderschap allemaal met zich meebrengen aan mooie én moeilijke momenten, keuzes, praktische gevolgen en emoties: voor iemand zelf, in zijn of haar relatie, in het gezin en ten opzichte van de buitenwereld. Dat was tien jaar geleden. Inmiddels weet ik dat heel goed en is het mijn vak om als mediator mensen te begeleiden in familie-zaken."

mediator en jurist

Als familymediator zet Pauline haar kennis en ervaring op het gebied van trouwen en scheiden in. Op die manier kan zij mensen begeleiden in hun familiezaken zoals (her)trouwen, scheiden en (stief)ouderschap.

In 1998 studeerde zij af als kandidaat-notaris. Het familierecht vormde een groot onderdeel van haar opleiding. Daarnaast volgde zij de keuze vakken Agrarisch recht en Estate planning.

Op het gebied van trouwen en scheiden deed zij in het notariaat ervaring op met het opstellen van huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en boedelscheidingen. Daarnaast adviseerde zij over het maken van testamenten en het afwikkelen van nalatenschappen.

Zij volgde de opleiding tot scheidingsbemiddelaar/familymediator en KIES-omgangscoach. Ook is Pauline buitengewoon lid van de Vereniging van mediators in het Notariaat (VMSN).

ervaring met kinderen in scheidingssituaties

Pauline is opgeleid tot KIES-omgangscoach: het begeleiden van kinderen in scheidingssituaties. Daarnaast werkte zij enige jaren met veel enthousiasme en passie als vrijwilliger bij de Kindertelefoon. Daar heeeft zij veel telefoon- en chatgesprekken gevoerd met kinderen van wie de ouders zouden gaan scheiden of al waren gescheiden.

(stief-)moeder

Sinds tien jaar is Pauline stiefmoeder en staat zij met haar partner aan het hoofd van een samengesteld gezin. Zij is dus niet alleen professioneel maar ook persoonlijk ervaringsdeskundige op het gebied van stiefouderschap en samengestelde gezinnen.

Voor de Stichting Stiefmoeders Nederland begeleidde zij gespreksgroepen voor stiefmoeders.

docent en coach

Buiten haar praktijk is Pauline werkzaam als docent en coach, onder meer voor de HBO Rechtenopleiding van de Leidse Onderwijsinstellingen.

trouwambtenaar

Pauline is ook trouwambtenaar. Zij is als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand verbonden aan de Gemeente Deventer. Op verzoek voltrekt zij ook graag huwelijken op andere locaties.

Gaat u voor de tweede keer trouwen en hebt u kinderen, of wilt u graag een plechtigheid met een (religieus) zingevingsmoment? Dan bent u bij Pauline zeker aan het goede adres.

Verder begeleidt zij de ceremonie waarin jullie de trouwbeloften hernieuwen of waarin jullie afscheid van elkaar nemen als partners (een scheidingsritueel).

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer