home » over de praktijk » wat is mediation?

Over mediation

Familie-Zaken is een mediationpraktijk. Wat zijn nu enkele mooie kenmerken van mediation?

samen een oplossing zoeken

Mediation is in heel veel gevallen een goede manier om snel tot elkaar te komen als jullie de intentie hebben om een conflict op te lossen. Ook als jullie je bedenkingen hebben, bijvoorbeeld omdat jullie niet graag met elkaar om tafel zitten om dit moeilijke probleem te bespreken, of als jullie denken er niet samen uit te komen.

Voorbeelden: het regelen van jullie scheiding, de zorg voor de kinderen anders regelen of afspraken maken over de nalatenschap van uw moeder.

afspraken maken terwijl een derde het gesprek stuurt...

Mediation is daarnaast een heel goede methode om conflicten te voorkómen of om tot afspraken of regelingen te komen, bijvoorbeeld voorafgaand aan een huwelijk of na scheiding.

Samen praten, terwijl een derde het gesprek stuurt: het werkt! Zeker bij lastige gesprekken over het reilen en zeilen in een samengesteld gezin of een ouderschapsplan dat moet worden aangepast.

Aan de keukentafel verzandt je al snel in eindeloze discussies en dat leidt tot niks. Als mediator stuurt en structureert Pauline het gesprek en de situatie: waar gaat het nu eigenlijk om en wat is precies het probleem? Op deze manier kunnnen we al snel concreet op zoek naar afspraken die voor jullie allebei goed voelen.

het werkt in de praktijk!

Ik ben niet alleen mediator, ook uit eigen ervaring weet ik waar je tegen aan kunt lopen in allerlei familie-zaken. De herkenning en ervaring maakt dat ik jullie goed kan begeleiden in het mediationproces en bij het maken van praktische en goede afspraken die een goede basis zijn voor de toekomst.

Jullie zijn niet de enigen die zich in een dergelijke situatie bevinden. De praktijk wijst gelukkig uit dat mediation echt werkt!Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer