home » over de praktijk » mijn aanpak

mijn aanpak

Blijven hangen in wat geweest is of in wat niet werkt, dáár heeft naar mijn mening niemand baat bij.

Daarom gaan we in de mediationgesprekken op zoek naar wat wél kan, welke mogelijkheden er wél zijn, welke opties haalbaar en uitvoerbaar zijn en waar u zich prettig bij voelt.

Niet alleen de zakelijke (juridische, financiële) aspecten komen aan bod. Ook dat wat speelt in de relationele sfeer is belangrijk en heeft een belangrijke rol in het komen tot een oplossing.

professioneel, persoonlijk en praktisch

Mijn aanpak hierin is professioneel, persoonlijk en praktisch.

Daarbij maak ik gebruik van mijn praktijkervaring als mediator/jurist en van mijn persoonlijke ervaring als (stief)moeder.

Aandacht voor alle betrokkenen, ook voor de kinderen, is voor mij essentieel.

resultaatgericht

Mediation is geen therapie, die eindeloos veel sessies in beslag neemt. Er wordt wel gepraat, want communicatie is belangrijk. We werken toe naar een concreet doel of eindresultaat, dat van te voren wordt afgesproken.

Vier of vijf gesprekken zijn vaak al voldoende om een resultaat te bereiken. Dat kan een goede oplossing zijn, een convenant of juridische akte. Of de conclusie dat u er samen niet uitkomt en alsnog naar de rechter stapt.

Ik geloof in mediation, want ik zie dat het werk als beide partijen zich er voor in kunnen en willen zetten: het is toekomstgericht, verbetert de communicatie en leidt bijna altijd tot een eindresultaat "op maat", dat optimaal is voor alle betrokkenen!

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer