home » scheiding en ouderschap » ouderschap na scheiding » vinger aan de pols houden

Vinger aan de pols houden

Want een scheiding betekent niet het einde van het ouderschap: kinderen hebben recht op een gelijkwaardige verzorging en opvoeding door beide ouders. Hoe? Dat hebben jullie waarschijnlijk vastgelegd in een ouderschapsplan. Zo niet, dan is er altijd de mogelijkheid om dat alsnog te doen.

APK voor het ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is geen statisch document. Kinderen groeien op en situaties veranderen. Daarom is een jaarlijks ‘APK’-gesprek aan te bevelen om aan te blijven sluiten bij de realiteit. Zo blijf je als ouders in gesprek en kun je gaandeweg het plan aanpassen aan nieuwe wensen en situaties.

Harmonieus ouderschap

Een harmonieus ouderschap na scheiding vergt veel geduld, doorzettingsvermogen, tact en liefde voor de kinderen om wie het gaat. Door met elkaar in gesprek te blijven, kunt u zoveel mogelijk samen de opvoeding van jullie kind ter hand nemen.

Voor een kind is het belangrijk dat hij weet en merkt dat zijn ouders samen voor hem blijven zorgen en daarin zoveel mogelijk samen een lijn uitzetten. Ook al is dat in twee huizen en op twee enigszins verschillende manieren.

Voor een kind is duidelijkheid van groot belang, voor jullie als ouders ook. Loop je tegen problemen aan, bijvoorbeeld omdat het ouderschapsplan niet meer past bij jullie veranderde situatie? En kom je er samen met je ex-partner niet uit om dit te regelen? Laat het dan niet te ver komen en maak een afspraak met je ex-partner en de mediator. Samen kijken we waar het mis gaat en hoe dat opgelost kan worden. En dan weer verder.

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer