home » scheiding en ouderschap » ouderschap na scheiding

ouderschap na scheiding

Na de scheiding moet je samen met je ex-partner het ouderschap opnieuw vormgeven. Dat kan heel erg moeilijk zijn. Maar het is niet onmogelijk!
Als jullie daarin allebei je verantwoordelijkheid als ouder en als volwassene nemen, doe je daarmee jezelf en de ander, maar vooral jullie kinderen een onuitsprekelijk groot plezier mee.

Iedereen is erbij gebaat om elkaar te kunnen ontmoeten in redelijke harmonie. Of dat nu toevallig op straat is, bij een verjaardag of tijdens belangrijke momenten als afstuderen, trouwen of de geboorte van uw
kleinkinderen. Niets is zo erg voor een (volwassen) kind als zich druk moeten maken om de ooit gekwetste gevoelens van zijn ouders. Hij of zij moet toch juist met vreugde en ontspannen kunnen uitkijken naar de bijzondere gebeurtenis die komen gaat?

Vinger aan de pols

Het is normaal dat mensen na hun scheiding niet meteen de draad als perfecte ouders-na-scheiding oppakken. Ondanks het ouderschapsplan dat er ligt kunt u tegen praktische problemen of veranderde omstandigheden aanlopen.

Wees in zo'n geval verstandig en maak een afspraak voor een mediationgesprek voordat het uit de hand loopt.

Workshops

Ouderschap na scheiding is een kunst apart en vraagt ook wel veel van u. Maar uw inspanningen zijn het waard! Familie-Zaken organiseert regelmatig praktische workshops over dit onderwerp, waar u natuurlijk ook mede-ouders in dezelfde situatie ontmoet. Kijk hier voor de eerstkomende startdatum!

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer