home » gedoe om de erfenis

Gedoe om de erfenis (artikel FD Persoonlijk 17 november 2018)

Lees hier het hele artikel.

Lees dit artikel en maak een afspraak met mij. Gedoe om de erfenis kun je voorkomen, maar daar moet je wel wat voor doen.

gedoe om de erfenis

 

Het aantal rechtszaken over erfenissen neemt toe. Eén van de oorzaken is de toename van het aantal samengestelde gezinnen, waarin de ouders geen goed testament hebben opgesteld. Na het overlijden van een van de ouders beginnen de problemen tussen de nieuwe partner en de kinderen van de overledene. Met een beetje pech bemoeien ook anderen zich er mee, zoals de andere biologische ouder van de kinderen, de kinderen van de nieuwe partner, misschien zelfs de dominee, vrienden, of andere familieleden.

U kunt gedoe om uw erfenis voorkomen. Hoe?

Door op tijd te gaan zitten voor uw testament. Laat u goed informeren over de mogelijkheden (meer dan u denkt!) om in uw situatie uw nieuwe partner en uw kinderen zo goed en harmonieus mogelijk achter te laten.

Door uw laatste wil eventueel zelfs te bespreken met uw partner en uw kinderen. Uitleggen waarom u bepaalde keuzes maakt, laten zien dat en hoe u aan iedereen hebt gedacht in uw testament én ervoor zorgen dat uw kinderen hun erfenis of een deel daarvan direct krijgen (en niet hoeven te wachten tot uw nieuwe partner is overleden): het draagt allemaal bij.

Het is niet leuk om hier over na te denken en mee bezig te gaan. Maar nog erger is de angst of de wetenschap dat de harmonie of de redelijk goede verstandhouding die er nu is in uw familie weer verloren gaan, door ruzie om uw nalatenschap. Aan een rechtszaak daarover wilt u helemaal niet denken.  

Het is ingewikkelde materie waarmee u  niet dagelijks bezig bent (gelukkig maar). Ik wel. Al jaren. En ik werk samen met notarissen, accountants, executeurs en vele anderen uit mijn landelijke netwerk om u te helpen uw partner en kinderen goed achter te laten.  

 

 

 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Pinterest Delen op Hyves Delen via Google Plus Delen via email Delen via email

Familie-Zaken

Sandrasteeg 8 (op afspraak)

7411 KS Deventer

info@familie-zaken.nl

» meer